Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Κατά το σχολικό έτος 2013-2014 με την υπ?αρ.πρωτ.12342/Γ7/03-09-2013 Εγκύκλιο, καθιερώθηκε η 2η Εβδομάδα του Οκτωβρίου ως «Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης»

 

Ως εκ τούτου, για το τρέχον σχολικό έτος 2015-6, η Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ορίστηκε στις 12-16 Οκτωβρίου 2015.

 

Το 4ο Γυμνάσιο Καστοριάς σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης(ΚΠΕ) Καστοριάς διοργάνωσε ενημέρωση την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 από τον υπεύθυνο του ΚΠΕ κο Θ. Μαρδίρη την οποία παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του σχολείου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου.

 

Η θεματική που επιλέχτηκε ήταν το

 

«Νερό: η ψευδαίσθηση της αφθονίας».

 

«Το νερό ως αγαθό πολύτιμο, απαραίτητο αλλά όχι ανεξάντλητο απαιτεί σφαιρική κατανόηση της αξίας του για την ορθή διαχείρισή του» Ενημερώσαμε τους μαθητές στην προσπάθειά μας να αφυπνίσουμε τη νέα γενιά και να ζητήσουμε την συνεργασία τους για την προστασία του Πλανήτη μας και για μια πιο ορθολογική διαχείριση των φυσικών του πόρων όπως είναι το νερό.  

 

perival1

 

perival2

Τηλεδιάσκεψη για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου όλοι οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων τηλεδιάσκεψη με θέμα την "Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο" που διοργάνωσε η Ελληνική Αστυνομία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

diad1

Διαβάστε περισσότερα: Τηλεδιάσκεψη για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Ενημέρωση από την Τροχαία

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου στα πλαίσα του μαθήματος των Βιωματικών Δράσεων με θέμα "Η ζωή με το ποδήλατο" έγινε ενημέρωση από την Τροχαία Καστοριάς στους μαθητές του τμήματος Β3.

20141120 082420